Veelgestelde vragen

Algemeen

 

Waarom MMC Property Services?

Ongeacht of u uw huis verhuurt of niet, u heeft een lokaal contact persoon nodig om verschillende redenen:

 • Geen zorgen thuis, wij zorgen voor uw tweede huis wanneer u weg bent.
 • Persoonlijke aandacht voor u en uw huis.
 • Omdat er simpelweg dingen zijn die u vanaf een afstand niet kunt doen.
 • We zorgen voor uw gasten en zorgen ervoor dat zij zich thuis voelen.
 • We kennen de lokale mensen en kunnen u de beste service en kwaliteit voor uw geld regelen.
 • We een professioneel en volledig legaal bedrijf zijn.
 • Omdat uw tweede huis het waard is.

Andere bedrijven bieden wellicht sleutelbeheer of property management aan naast hun dagelijkse activiteiten, voor ons echter is dit onze core business, zo weet u zeker dat we volledig gefocust zijn op het zorgen voor uw huis.

 

We take care of you, your home and  your guests.

 

Waarom professionele services contracteren?

 

Uiteraard is er altijd wel een helpende hand van een buurman, een vriend vlakbij die een oogje in het zeil kan houden, een tuinman of schoonmaakster die de sleutels kan overhandigen aan uw huurders maar het zorg dragen voor een huis kan soms veel werk zijn en altijd beroep doen op deze mensen kan uw relatie met deze persoon onder druk zetten. Wanneer een bedrijf u al deze zaken uit handen neemt hoeft u zich daarover geen zorgen te maken, waarschijnlijk kunt u dan zelfs om meer dingen vragen en sommige zaken kunnen eenmaal beter professioneel afgehandeld worden.

 

Als u uw huis ook verhuurt hebben uw huurders waarschijnlijk gespaard om op vakantie te kunnen en best wat geld uit gegeven om uw huis te huren. Ze verdienen het dan ook om op een professionele manier ontvangen te worden en in verschillende talen te kunnen communiceren met de persoon ter plaatse. Ontvangen worden in het Spaans mag dan wellicht de charme zijn van op vakantie zijn in een ander land maar wanneer er een probleem is is het toch fijn om in je eigen taal te kunnen communiceren. Daarbij, wist u dat een voordeel van al deze zaken door een bedrijf te laten afhandelen is dat wanneer u uw verhuurinkomsten declareert, u de aan u gefactureerde kosten kunt aftrekken bij uw belastingopgave? 


Aan wie bieden wij onze services aan?

Elke eigenaar in Javea en omgeving die hulp nodig heeft met zijn/haar (tweede) huis, op een maandelijkse basis of zo nu en dan, of u uw huis nu verhuurt of niet.

 

Wat kost het?

 

Onze key holding services, inclusief uw lokale contactpersoon services, beginnen al vanaf slechts € 7,50 per maand. Al onze prijzen vindt u hier.

 

We maken graag geheel vrijblijvend een afspraak met u om u persoonlijk te leren kennen, te weten waarnaar u op zoek bent, wat uw wensen zijn en om uw huis te leren kennen om u zo een persoonlijke offerte te kunnen maken.


Leeg of bezet?

Voor een vlotte en effectieve samenwerking vragen wij u vriendelijk ons te laten weten of en wanneer er iemand in uw huis verblijft. Dit is belangrijk voor ons om te allen tijde weten bijvoorbeeld om snel en correct een telefoontje van uw alarm bedrijf te kunnen afhandelen of om verrassingen te voorkomen en u niet te storen met een controle van uw huis om 9.00 uur 's morgens wanneer u, uw familie of gasten net lekker wilden uitslapen.

Hoeveel sets sleutels?

We hebben op z'n minst één set sleutels van uw huis nodig al raden we u aan om ons 2 sets te geven, op die manier wanneer onderhoudspersoneel naar uw huis gaat (alleen met uw toestemming) hebben we altijd een extra set sleutels indien wij ook naar uw huis moeten of om het werk dat men gedaan heeft tot op dat moment te controleren.

Wanneer u uw huis ook verhuurt raden we aan ons op z'n minst 3 sets sleutels te geven, 2 sets voor uw huurders en één set voor ons in het geval dat we hulp moeten bieden. We maken altijd vooraf een afspraak en gaan niet naar het huis zonder uw huurders medeweten.


Houdt u er rekening mee dat de set sleutels die u ons geeft alle sleutels moet bevatten die ons toegang geven tot alle delen van uw huis, ook de sleutels van onderhoudsruimtes waar de boiler of zwembadinstallatie zich bevinden of waar de gasflessen worden bewaard. Sleutels die u wellicht bijv. niet aan uw huurders zou geven maar die belangrijk zijn voor ons om elk probleem dat zich voor zou kunnen doen op te lossen.

Zijn jullie legaal?

 

Jazeker, het intracommunitair BTW nummer van MMC Property Services Javea SL is ES-B72432610 en voor de vakantieverhuur staan we officieel geregistreerd bij het ministerie  van toerisme van de  Generalitat Valenciana met het nummer EGVT-974-A.

 

Over onze services - Algemeen

 

Wat houden “Uw lokale contactpersoon” services in?

Wij willen graag uw lokale contactpersoon in Javea zijn en u voorzien van persoonlijk contact en advies. U kunt ons bellen of een emailtje sturen met welke vraag dan ook over uw huis, voor uw gasten, tijdens uw eigen verblijf of zelfs over bijvoorbeeld waar u een goede kapper kunt vinden of welke fysiotherapeut wij zouden aanraden. Tijdens openingstijden zullen wij uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

 

Houdt u er rekening mee dat wij uw vragen naar onze beste kennis beantwoorden en zodra er werk uit voortvloeit (bijv. het opvragen van offertes of het bezoeken van het huis) ons standaard tarief van toepassing is.

Deze service is ook beschikbaar voor uw gasten indien u dat wenst wanneer u uw huis verhuurt.

 

Over onze Sleutelbeheer services

 

Zijn mijn sleutels veilig bij jullie?

 

Alle sleutels hebben een code dat geen enkele referentie heeft met het huis noch met het adres van het huis uit veiligheidsoverwegingen.

 

We zullen alleen sleutels verstrekken aan derden na uw schriftelijke toestemming, waarin u bevestigd dat zij namens u een set sleutels op mogen halen of indien er werkzaamheden verricht moeten worden aan uw huis waar u vooraf mee ingestemd heeft.

 

Wanneer kunnen andere mensen mijn sleutels ophalen?

 

Op elk moment gedurende openingstijden van maandag tot vrijdag kunnen uw onderhoudsmensen, vrienden of familie komen en de sleutels ophalen (al is het wel handig om ons van te voren over het tijdstip op de hoogte te stellen) en indien u gebruik maakt van onze verhuur services dan kan men ook langskomen op zaterdag van 08.00h tot 20.00h. Buiten deze tijden dient specifiek van te voren afgesproken te zijn (extra kosten kunnen hiervoor in rekening gebracht worden).

 

Kan MMC Property Services ingeschakeld worden als contactpersoon voor onze alarmcentrale?

 

Ja natuurlijk, dat doen we graag voor u en deze service is reeds inbegrepen wanneer u onze key holding services afneemt. Het houdt in dat we de contactpersoon voor uw alarmcentrale zijn en telefoontjes afhandelen naar hetgeen we van te voren met u hebben afgesproken. Niet inbegrepen zijn de oproepen naar het huis, indien we naar uw huis moeten gaan zal het normale uurtarief van toepassing zijn. Ook hier is het zeer van belang dat wij op elk moment op de hoogte zijn van of er iemand en wie er in uw huis verblijft.

 

Over onze Property Services

 

Waaruit bestaat de regelmatige controle van een huis?

We bezoeken uw huis regelmatig (het aantal keer per maand is in overleg met u) en controleren het huis, de tuin en het zwembad om te kijken dat alles in orde is. We gebruiken een checklist en controleren op eventuele schade, waterlekken of vocht problemen, checken de meterstanden van water, gas en elektriciteit en elke ander punt dat u graag zou willen zien dat wij controleren tijdens deze bezoeken.

Hoe weet ik zeker dat jullie echt naar mijn huis gaan tijdens mijn afwezigheid?

U ontvangt van ons een rapport per email na elk bezoek met onze waarnemingen en eventuele aanbevelingen indien van toepassing. We zullen hierbij ook foto's meesturen van de water en elektriciteit meterstanden, als bewijs en ook omdat deze handig voor u kunnen zijn om uw rekeningen te controleren.

 

Over onze Verhuur services

 

Wat is de Meet & Greet service en hoe werkt het?

Met de Meet & Greet service voor uw gasten zullen wij hen begroeten bij uw huis om de sleutels te overhandigen en ze een rondleiding te geven door het huis. Hierbij zullen we de basis dingen die men moet weten uitleggen en die we vooraf met u, de eigenaar, hebben besproken. Uiteraard zullen we voor de aankomst van de gasten her huis controleren of alles in orde is en naar behoren werkt. Dit doen we op basis van onze checklist aangevuld met uw wensen.

 

Deze service is beschikbaar van maandag tot en met zaterdag 08.00h tot 23.00h (daarbuiten en op zondagen alleen op aanvraag) en dient minimaal één week van te voren aangevraagd te worden in verband met beperkte beschikbaarheid. (Voor last minute boekingen gemaakt minder dan een week van te voren, gelieve telefonisch contact met ons op te nemen).

 

In overleg kunnen we ook een ophaalpunt afspreken en de gasten naar uw huis brengen (het kan zijn dat hiervoor extra kosten in rekening gebracht worden).

 

Het is belangrijk om te weten dat deze service gebaseerd is op een 2 uur service (inclusief reis- en wachttijden, hierna zal ons standaard tarief in gaan), daarom is het belangrijk dat we de aankomsttijd van uw gasten weten en we zullen hen vragen ons te bellen zodra ze de snelweg verlaten of in het geval van vertraging.

Optioneel kunt u aan deze Meet & Greet service onze "Uw lokale contactpersoon" services en SOS service toevoegen. Met de lokale contactpersoon services kunnen uw gasten ons bellen of mailen tijdens openingstijden met hun vragen, wanneer u de SOS service toevoegt kunnen ze ons 24/7 bereiken met welk probleem dan ook tijdens hun verblijf. Met deze twee opties is een klein welkomstgeschenk namens ons inbegrepen in de prijs.

Wat betekent SOS service?

SOS service betekent dat we uw gasten een telefoonnummer zullen geven dat zij 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen bellen in het geval van nood.

 

We zullen uw gasten zo goed mogelijk proberen te helpen over de telefoon. Zodra wij naar het huis toe moeten gaan zullen onze standaard tarieven van toepassing zijn.

 

Wat is de check in service?

 

Met de check in service zullen we het huis van te voren controleren en zorgen dat alles naar behoren werkt, hierbij maken we gebruik van onze check in / check out controlelijst. Daarna zullen we de sleutels voor de gasten in de sleutelbox achter laten of er voor zorgen dat zij deze op een ander afgesproken punt op kunnen halen. Het is ook mogelijk om de sleutels persoonlijk aan de huurder te overhandigen.

 

Deze service is beschikbaar tijdens openingstijden en op zaterdag (tenzij vooraf anders afgesproken) en is gebaseerd op een 1 uur durende service (inclusief reis- en wachttijden, hierna zal ons standaard tarief in gaan).

 

Wat is de check out service?

 

Met de check out service zullen we het huis controleren om te kijken of alles in orde is en er geen schade is, hierbij maken we gebruik van onze check in / check out controlelijst. Indien we schade constateren zullen we direct contact met u opnemen voor het geval u de borgsom in dient te houden. Deze service vindt binnen 24 uur na vertrek van de huurder plaats en uiteraard voordat er nieuwe gasten arriveren. In overleg en indien mogelijk kunnen we de check out ook doen bij het vertrek van de gasten zodat zij ons de sleutels terug kunnen geven.

 

Deze service is beschikbaar tijdens openingstijden en op zaterdag (tenzij vooraf anders afgesproken) en is gebaseerd op een 1 uur durende service (inclusief reis- en wachttijden, hierna zal ons standaard tarief in gaan).

 

Wat is het verschil tussen check in service en Meet & Greet service?

 • Met de Meet & Greet ontvangen en verwelkomen we de gasten bij het huis en krijgen ze een rondleiding door het huis waarbij we uitleggen hoe verschillende dingen werken. Met de check in service worden alleen de sleutel overhandigd.
 • Meet & Greets zijn, zoveel mogelijk, in de taal van de klant (gegarandeerd in het Engels, Spaans en Nederlands).
 • De check in service biedt, indien gewenst, een standaard controle van het huis. Met de Meet & Greet controleren we het huis voor aankomst van de huurders op basis van onze check list aangevuld met uw wensen.
 • Check in service is beschikbaar tijdens openingstijden en op zaterdagen, de Meet & Greet service daarentegen is mogelijk van 08.00h tot 23.00h.
 • De check in service is een 1 uur service maximaal, de Meet & Greet is gebaseerd op een 2 uur durende service.
 • De Meet & Greet is een exclusieve en persoonlijke service waarbij we rekening houden met uw wensen en belangrijke dingen die u wilt dat wij aan uw huurders vertellen, elk huis is immers anders.

Wat zit er in het welkomstpakket?

Met de Meet & Greet + Uw lokale contactpersoon services en de Meet & Greet + SOS services wordt er namens ons een klein welkomstgeschenk (inbegrepen in de prijs) aan uw gasten gegeven of achtergelaten in het huis. Inclusief ons telefoonnummer in het geval dat zij hulp nodig hebben of vragen hebben.

 

Wanneer u uw gasten een eigen welkomstpakket wilt geven of samen met ons een welkomstpakket wilt samen stellen is dit ook mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een leuke fles wijn met een kaartje om ze welkom te heten, wat te eten en te drinken of de eerste boodschappen (water, koffie, thee, brood, etc.) zodat men niet direct naar de supermarkt hoeft te rennen etc.

 

Wie dient er voor bijvoorbeeld het bedlinnen te zorgen?

 

Wanneer u uw huis verhuurt bent u verantwoordelijk voor de volledige inventaris van uw accommodatie voor uw huurders, inclusief elektrische apparaten, (tuin)meubilair etc. alsmede beddengoed en handdoeken (we bieden wel wasserette service).

 

Wie dient de reisbescheiden naar de huurder te sturen?

 

Als de huurder de boeking met u maakt dient u er ook voor te zorgen dat zij alle bijbehorende documentatie ontvangen, inclusief de reisbescheiden en, ruim van te voren, de informatie voor hun dag van aankomst.

 

MMC Property Services zal u een document geven met de procedure voor de aankomstdag dat u naar uw huurders kan sturen, ook staan hier onze contactgegevens hier. Uiteraard bent u vrij om uw eigen documenten te gebruiken, zolang de huurders maar weten waar ze heen moeten gaan en wat ze moeten doen.

 

Wie draagt zorg voor de borgsom?

 

Al hoewel we af en toe best de borg van de huurders voor u kunnen innen doen we dat bij voorkeur om verschillende redenen liever niet en vragen we onze eigenaren eigenlijk altijd om de borgsom en eventuele extra kosten van hun gasten voor aankomst te innen.

 

Hoe handelen jullie werkzaamheden of problemen af wanneer ik gasten in mijn huis heb?

We zullen altijd eerst een afspraak maken en we zullen niet naar het huis gaan zonder dat uw gasten hiervan op de hoogte zijn. Daarom is het voor ons erg belangrijk om te allen tijde te weten wanneer er iemand in uw huis verblijft.

 

Het is niet noodzakelijk voor uw gasten om thuis te blijven terwijl er werk wordt verricht of te wachten op de klusjesman, met hun toestemming kunnen we naar het huis gaan en ons werk doen zonder ze hiermee te storen. Indien werkzaamheden na hun verblijf gepland kunnen worden dan doen we dat uiteraard erna.

 

Facturen en betalingen

 

Wanneer moet ik betalen?

 

Maandelijkse bedragen dienen aan het begin van de maand, tussen de 1e en de 5 dag van de maand, betaald te worden.


Elke (extra) service verleend gedurende de maand zal aan het aan van de maand aan u gefactureerd worden en dient binnen 15 dagen betaald te zijn.

Voor grote werkzaamheden wordt normaal gesproken een aanbetaling gevraagd, in dat geval betaalt u het afgesproken percentage voordat de werkzaamheden beginnen en de rest wanneer het werk klaar is.

Hoe kan ik betalen?
 
U kunt betalen per bankoverschrijving of automatische incasso.

 

BTW nummer

 

Ons intracommunautair BTW nummer is: ES-B72432610


CONTACT US


MMC Property Services
Javea (Alicante) Spain
T: (+34) 630 168 804
Contact us by email
Openings hours: Monday - Friday
from 9.00h - 18.00h


Follow us on Facebook  MMC on Instagram

© Copyright 2015 - Present
MMC Property Services - All rights reserved

Logo MMC Property Services Javea
Logo MMC Property Services Javea