Javea, Costa Blanca, Spanje

Javea, Costa Blanca, Spanje
Javea, Costa Blanca, Spanje

Jávea, of Xàbia in het Valenciaans, is gelegen aan de Costa Blanca in de Comunidad Valenciana en de provincie Alicante. Het is gelegen op 96 km van de luchthaven van Alicante en 120 km van de luchthaven van Valencia. Javea staat bekend om z'n stranden en prachtige baaitjes en de Montgo berg natuurlijk, welke vanuit velen delen van het dorp te zien is.

 

Jávea is een uitgestrekt gebied tussen twee kapen, Cabo San Antonio en Cabo de La Nao en heeft een oppervlakte van 68,59 km2. Het bestaat uit 3 delen: het oude dorpscentrum, de haven en de Arenal en heeft 27.681 inwoners (2015) waarvan 53,1% van buitenlandse nationaliteit is. Het aantal inwoners verdubbeld zich echter, en in de zomer verveelvoudigd het zich zelfs tot zo´n 150.000, door het aantal toeristen, de voornaamste economische sector vandaag de dag.

 

Wist u dat er in Jávea wel 85 verschillende nationaliteiten wonen?

Meer leuke weetjes en informatie over Jávea klik hier.

 

Saludos, Manon

 

Meer artikelenCONTACT US


MMC Property Services
Javea (Alicante) Spain
T: (+34) 630 168 804
Contact us by email
Openings hours: Monday - Friday
from 9.00h - 18.00h


Follow us on Facebook  MMC on Instagram

© Copyright 2015 - Present
MMC Property Services - All rights reserved

Logo MMC Property Services Javea
Logo MMC Property Services Javea