Veelgestelde vragen in het algemeen
Algemeen
Veelgestelde vragen over onze services
Over onze services
Veelgestelde vragen over facturen en betalingen
Facturen en betalingen

Veelgestelde vragen


Over onze services - Algemeen

 

Wat houden “Uw lokale contactpersoon” services in?

Wij willen graag uw lokale contactpersoon in Javea zijn en u voorzien van persoonlijk contact en advies. U kunt ons bellen of een emailtje sturen met welke vraag dan ook over uw huis, voor uw gasten, tijdens uw eigen verblijf of zelfs over bijvoorbeeld waar u een goede kapper kunt vinden of welke fysiotherapeut wij zouden aanraden. Tijdens openingstijden zullen wij uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

 

Houdt u er rekening mee dat wij uw vragen naar onze beste kennis beantwoorden en zodra er werk uit voortvloeit (bijv. het opvragen van offertes of het bezoeken van het huis) ons standaard tarief van toepassing is.

Deze service is ook beschikbaar voor uw gasten indien u dat wenst wanneer u uw huis verhuurt.


Over onze Key Holding services

 

Zijn mijn sleutels veilig bij jullie?

 

Alle sleutels hebben een code dat geen enkele referentie heeft met het huis noch met het adres van het huis uit veiligheidsoverwegingen.

 

We zullen alleen sleutels verstrekken aan derden na uw schriftelijke toestemming, waarin u bevestigd dat zij namens u een set sleutels op mogen halen of indien er werkzaamheden verricht moeten worden aan uw huis waar u vooraf mee ingestemd heeft.

 

Wanneer kunnen andere mensen mijn sleutels ophalen?

 

Op elk moment gedurende openingstijden van maandag tot vrijdag kunnen uw onderhoudsmensen, vrienden of familie komen en de sleutels ophalen (al is het wel handig om ons van te voren over het tijdstip op de hoogte te stellen) en indien u gebruik maakt van onze verhuur management services dan kan men ook langskomen op zaterdag van 08.00h tot 20.00h. Buiten deze tijden dient specifiek van te voren afgesproken te zijn (extra kosten kunnen hiervoor in rekening gebracht worden).

 

Kan MMC Property Services ingeschakeld worden als contactpersoon voor onze alarmcentrale?

 

Ja natuurlijk, dat doen we graag voor u en deze service is reeds inbegrepen wanneer u onze key holding services afneemt. Het houdt in dat we de contactpersoon voor uw alarmcentrale zijn en telefoontjes afhandelen naar hetgeen we van te voren met u hebben afgesproken. Niet inbegrepen zijn de oproepen naar het huis, indien we naar uw huis moeten gaan zal het normale uurtarief van toepassing zijn. Ook hier is het zeer van belang dat wij op elk moment op de hoogte zijn van of er iemand en wie er in uw huis verblijft.


Over onze Property Services

 

Waaruit bestaat de regelmatige controle van een huis?

We bezoeken uw huis regelmatig (het aantal keer per maand is in overleg met u) en controleren het huis, de tuin en het zwembad om te kijken dat alles in orde is. We gebruiken een checklist en controleren op eventuele schade, waterlekken of vocht problemen, checken de meterstanden van water, gas en elektriciteit en elke ander punt dat u graag zou willen zien dat wij controleren tijdens deze bezoeken.

Hoe weet ik zeker dat jullie echt naar mijn huis gaan tijdens mijn afwezigheid?

U ontvangt van ons een rapport per email na elk bezoek met onze waarnemingen en eventuele aanbevelingen indien van toepassing. We zullen hierbij ook foto´s meesturen van de water en elektriciteit meterstanden, als bewijs en ook omdat deze handig voor u kunnen zijn om uw rekeningen te controleren.


Over onze Verhuur Management services

 

Wat is de Meet & Greet service en hoe werkt het?

Met de Meet & Greet service voor uw gasten zullen wij hen begroeten bij uw huis om de sleutels te overhandigen en ze een rondleiding te geven door het huis. Hierbij zullen we de basis dingen die men moet weten uitleggen en die we vooraf met u, de eigenaar, hebben besproken. Uiteraard zullen we voor de aankomst van de gasten her huis controleren of alles in orde is en naar behoren werkt. Dit doen we op basis van onze checklist aangevuld met uw wensen.

 

Deze service is beschikbaar van 08.00h tot 01.00h en dient minimaal één week van te voren aangevraagd te worden door middel van het Meet & Greet formulier in verband met beperkte beschikbaarheid. (Voor last minute boekingen gemaakt minder dan een week van te voren, gelieve telefonisch contact met ons op te nemen).

 

In overleg kunnen we ook een ophaalpunt afspreken en de gasten naar uw huis brengen (het kan zijn dat hiervoor extra kosten in rekening gebracht worden).

 

Het is belangrijk om te weten dat deze service gebaseerd is op een 2 uur service (inclusief reis- en wachttijden, hierna zal ons standaard tarief in gaan), daarom is het belangrijk dat we de aankomsttijd van uw gasten weten en we zullen hen vragen ons te bellen zodra ze de tolweg verlaten of in het geval van vertraging.

Optioneel kunt u aan deze Meet & Greet service onze "Uw lokale contactpersoon" services en SOS service toevoegen. Met de lokale contactpersoon services kunnen uw gasten ons bellen of mailen tijdens openingstijden met hun vragen, wanneer u de SOS service toevoegt kunnen ze ons 24/7 bereiken met welk probleem dan ook tijdens hun verblijf. Met deze twee opties is een klein welkomstgeschenk namens ons inbegrepen in de prijs.

Wat betekent SOS service?

SOS service betekent dat we uw gasten een telefoonnummer zullen geven dat zij 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen bellen in het geval van nood.

 

We zullen uw gasten zo goed mogelijk proberen te helpen over de telefoon. Zodra wij naar het huis toe moeten gaan zullen onze standaard tarieven van toepassing zijn.

 

Wat is de check in service?

 

Met de check in service zullen we het huis van te voren controleren en zorgen dat alles naar behoren werkt, hierbij maken we gebruik van onze check in / check out controlelijst. Daarna zullen we de sleutels voor de gasten in de sleutelbox achter laten of er voor zorgen dat zij deze op een ander afgesproken punt op kunnen halen. Het is ook mogelijk om de sleutels persoonlijk aan de huurder te overhandigen.

 

Deze service is beschikbaar tijdens openingstijden en op zaterdag (tenzij vooraf anders afgesproken) en is gebaseerd op een 1 uur durende service (inclusief reis- en wachttijden, hierna zal ons standaard tarief in gaan).

 

Wat is de check out service?

 

Met de check out service zullen we het huis controleren om te kijken of alles in orde is en er geen schade is, hierbij maken we gebruik van onze check in / check out controlelijst. Indien we schade constateren zullen we direct contact met u opnemen voor het geval u de borgsom in dient te houden. Deze service vindt binnen 24 uur na vertrek van de huurder plaats en uiteraard voordat er nieuwe gasten arriveren. In overleg en indien mogelijk kunnen we de check out ook doen bij het vertrek van de gasten zodat zij ons de sleutels terug kunnen geven.

 

Deze service is beschikbaar tijdens openingstijden en op zaterdag (tenzij vooraf anders afgesproken) en is gebaseerd op een 1 uur durende service (inclusief reis- en wachttijden, hierna zal ons standaard tarief in gaan).

 

Wat is het verschil tussen check in service en Meet & Greet service?

  • Met de Meet & Greet ontvangen en verwelkomen we de gasten bij het huis en krijgen ze een rondleiding door het huis waarbij we uitleggen hoe verschillende dingen werken. Met de check in service worden alleen de sleutel overhandigd.
  • Meet & Greets zijn, zoveel mogelijk, in de taal van de klant (gegarandeerd in het Engels, Spaans en Nederlands).
  • De check in service biedt, indien gewenst, een standaard controle van het huis. Met de Meet & Greet controleren we het huis voor aankomst van de huurders op basis van onze check list aangevuld met uw wensen.
  • Check in service is beschikbaar tijdens openingstijden en op zaterdagen, de Meet & Greet service daarentegen is elke dag van de week mogelijk van 08.00h tot 01.00h.
  • De check in service is een 1 uur service maximaal, de Meet & Greet is gebaseerd op een 2 uur durende service.
  • De Meet & Greet is een exclusieve en persoonlijke service waarbij we rekening houden met uw wensen en belangrijke dingen die u wilt dat wij aan uw huurders vertellen, elk huis is immers anders.

Wat zit er in het welkomstpakket?

Met de Meet & Greet + Uw lokale contactpersoon services en de Meet & Greet + SOS services wordt er namens ons een klein welkomstgeschenk (inbegrepen in de prijs) aan uw gasten gegeven of achtergelaten in het huis. Inclusief ons telefoonnummer in het geval dat zij hulp nodig hebben of vragen hebben.

 

Wanneer u uw gasten een eigen welkomstpakket wilt geven of samen met ons een welkomstpakket wilt samen stellen is dit ook mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een leuke fles wijn met een kaartje om ze welkom te heten, wat te eten en te drinken of de eerste boodschappen (water, koffie, thee, brood, etc.) zodat men niet direct naar de supermarkt hoeft te rennen etc.

 

Wie dient er voor bijvoorbeeld het bedlinnen te zorgen?

 

Wanneer u uw huis verhuurt bent u verantwoordelijk voor de volledige inventaris van uw accommodatie voor uw huurders, inclusief elektrische apparaten, (tuin)meubilair etc. alsmede beddengoed en handdoeken (we bieden wel wasserette service).

 

Wie dient de reisbescheiden naar de huurder te sturen?

 

Als de huurder de boeking met u maakt dient u er ook voor te zorgen dat zij alle bijbehorende documentatie ontvangen, inclusief de reisbescheiden en, ruim van te voren, de informatie voor hun dag van aankomst.

 

MMC Property Services zal u een document geven met de procedure voor de aankomstdag dat u naar uw huurders kan sturen, ook staan hier onze contactgegevens hier. Uiteraard bent u vrij om uw eigen documenten te gebruiken, zolang de huurders maar weten waar ze heen moeten gaan en wat ze moeten doen.

 

Wie draagt zorg voor de borgsom?

 

Al hoewel we af en toe best de borg van de huurders voor u kunnen innen doen we dat bij voorkeur om verschillende redenen liever niet en vragen we onze eigenaren eigenlijk altijd om de borgsom en eventuele extra kosten van hun gasten voor aankomst te innen.

 

Hoe handelen jullie werkzaamheden of problemen af wanneer ik gasten in mijn huis heb?

We zullen altijd eerst een afspraak maken en we zullen niet naar het huis gaan zonder dat uw gasten hiervan op de hoogte zijn. Daarom is het voor ons erg belangrijk om te allen tijde te weten wanneer er iemand in uw huis verblijft.

 

Het is niet noodzakelijk voor uw gasten om thuis te blijven terwijl er werk wordt verricht of te wachten op de klusjesman, met hun toestemming kunnen we naar het huis gaan en ons werk doen zonder ze hiermee te storen. Indien werkzaamheden na hun verblijf gepland kunnen worden dan doen we dat uiteraard erna.

 CONTACT US


MMC Property Services
Javea (Alicante) Spain
T: (+34) 630 168 804
Contact us by email
Openings hours: Monday - Friday
from 9.00h - 18.00h


Follow us on FacebookVisit our blog

© Copyright 2015 - Present
MMC Property Services - All rights reserved

Logo MMC Property Services Javea
Logo MMC Property Services Javea