Fallas 2019 Valencia

Fallas 2019
Fallas 2019

Elk jaar zijn de Fallas in Valencia een groot evenement dat de kunstwerken in de straten combineert met vuur, buskruit en tradities.

 

Het start op 15 maart met de "Plantà" een Valenciaanse term dat vertaald zoiets als “finishing touches” betekent en het is de dag dat de Fallas volledig klaar zijn in de straten. 

 

Gedurende enkele dagen kan de bezoeker genieten van deze spectaculaire monumenten en de bijbehorende parades, de "Ofrenda" bloemenoffering, muziek, vuurwerk en niet te vergeten de “mascletás”, een evenement dat onmogelijk omschreven kan worden en dat iedereen minstens één keer zelf meegemaakt moet hebben.

 

Het geheel eindigt op 19 maart met de "Cremà", de nacht dat alle monumenten in de straten verbrand worden. Behalve de "ninot indultat": elk jaar wordt slechts één figuur gekozen en deze wordt gered van het vuur.

 

Aangezien er zoveel te zien en te vertellen is over de Fallas, hierbij een website (in het Engels) dat alles beschrijft: http://fallasfromvalencia.com Vergeet niet de video's te kijken of nog beter, kom en bezoek Valencia zelf in deze dagen van het jaar!

 

Saludos, Manon

 

Meer artikelen